Moderiktig på en liten budget – Så kan du göra det

0
2603

Table of Contents

De flesta av oss har något intresse av att vara moderiktiga. Det kan vara ett väl så litet intresse men någonstans finns det en idé om att man ska klä sig på ett sätt som passar situationen, och som uppskattas av omgivningen. Det här med mode går tillbaka långt i tiden. Redan under antiken studerade man noga vad olika personer bar för kläder och man hade klara uppfattningar om vad som var rätt respektive mindre rätt.

Fashionable

Men under många hundratals och tusentals år var det bara de övre klasserna i samhället som hade råd att klä sig efter rådande mode, som ofta kostade väldigt mycket och många gånger också var ett av de viktigaste sätten att markera status och makt i samhället.

Nuförtiden är det annorlunda. Modet har blivit något som är tillgängligt för alla människor i västerlandet. Det är förstås så att visst mode är väldigt dyrt och därför begränsar kretsen som kan köpa det men faktum är att helt vanliga människor faktiskt kan köpa mycket dyra kläder om det är det som de prioriterar högst.

Vad innebär det att vara moderiktig

Vad innebär det då att vara moderiktig? Det är förstås en fråga om smak och konvention. Det finns en mängd olika grupperingar i samhället och de allra flesta har sin egen inriktning och sin egen smak. Den som bär en aftonklänning till en formell tillställning kanske vill ha ett helt annat mode på sin klänning jämfört med någon som bär en aftonklänning till ett helt annat tillfälle.

Moderiktighet är alltså något som handlar om en persons egen smak och omvärldens bedömning av denna smak. Därefter är det en fråga om hur mycket en person kan spendera på sitt mode respektive hur mycket en person är villig att ta ut svängarna. Det där med att ta ut svängarna handlar ofta inte så mycket om pengar som det handlar om hur stilsäker man känner sig och vilken självkänsla man har.

Hur anpassar man sin budget till moderiktighet

Hur kan man då anpassa sin budget till sin önskade moderiktighet eller tvärtom? Ett säkert tips är att handla på en plats som till exempel JJ’s House, som har ett mycket fint utbud av moderiktiga kläder till mycket överkomliga priser. Ett annat sätt är att shoppa smart. Att använda de pengarna man har till att köpa kläder som man fritt kan kombinera med andra kläder som man redan har. Detta är en mycket smart strategi eftersom ett smart kombinerande av olika kläder gör att man inte bara sparar pengar utan också mycket energi på att leta nya kläder hela tiden.

Sammanfattning – Moderiktig på en budget

Vi kan konstatera att det är möjligt att vara moderiktig med en mindre budget. Det gäller bara att tänka till lite på vilken stil man vill hålla och också fundera på hur man ska få ihop det utan att bränna plånboken. Man kan med fördel kombinera de kläder man har på olika sätt för att göra det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here